DAGBOK 2013

Vår rusning

Kära dagbok, det var ett tag sedan sist, men nu har våren kommit och då järnpiller ska allt vara klart... helt i går LerDen ovala jordkällaren har blivit kalkad, tack och lov för färgsprutan det sparar mycket tid och energi, fast vit som snömannen blir man förståss Chockad120 penseér är planterade, och typ 100 är kvar efter första dygnet, höns och Bosse är världens bästa blomsterätare Arg 

Tänk om någon kunde uppfinna en mojäng som ett tefat som ställde sig över tomten och sög upp allt som ska krattas, då kunde man gå omkring hela dagarna  och plocka tussilago, vitsippor och blåsippor som äntligen har kommit efter den här låååånga vintern och våren. Men å andra sidan så skulle ju inte hundarna ha lika kul att rafsa ut det man konkat ihop på presseningen. Och inte bli hälften så skitiga.

Om jag inte vore jag, skulle jag vara jätte avundsjuk på mig själv Ha ha!Kan man ha det bättre än att omringas av världens snällaste och goaste lamm, typ Linda som rafsar mig i ryggen om hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet, grabbarna som ska ha napplaska flera gånger om dagen och bäääääääar när man kommer så man känner sig som världens bästa gudmorstacka Ler
 stort Ute i lagården finns just nu Linda, Tingeling, Anita, Madde och tre bagglamm. Lill Ulla kommer förhoppningsvis få lamm vilken dag som helst.

Men det finns tunga stunder oxå. Förra veckan var det något som inte var bra med min bästa Bäälla, varför just hon ?  Så jag sov på 3 halmbalar bredvid henne i en sovsäck, sov och sov nä det är inte speciellt tyst hos får på nätterna, bääääää, idissla idissla, osv. När klockan var 06.30 ringde jag till veterinären som kom och drog ut 2 döda lamm, sedan trodde vi allt var ok, men då upptäcker veterinären en stor reva av en klöv inne i buken, prognosen att sy och att det skulle bli bra var liten, så BääLla fick somna in i mitt knä och är nu i fårhimlen. Bultpistolen låg där ute i lagården men jag valde att hon fick en överdos av sömnmedel, Bäälla var ju ändå Bäälla.

Ja mycket har jag lärt mig denna månad. Elins bagglamm som var stort levde inte när det kom ut, men lammet Linda som kom därefter har blivit en ny Bäälla i stället. En morgon stod FinUlla med 1 tack och 1 bagglamm och ett lamm låg dött i halmen. Ullrika fick 1 tack och 1 bagglamm som om det vore det minsta problemet i världen. Och Bäärit fick 2 vita baggar som blev flasklamm.

På tal om flasklamm, lammkillarna får välling 4 gånger om dagen och då är det tur att valpen Bosse finns Ler stort För han.... 8 veckor tar inte hänsyn till om det är vardag eller helg, kl 05.30 låter det i kompostinhägnaden bredvid sängen där han sover med mamma Trulsa än så länge...viff mooorr vifffff och då är det bara att masa sig ner för trappen för då ska vilden ut och göra sina behov Ha ha!

 I veckan kom svaret på DNA provet på Arne, August, Trulsa och Bosse en dyr historia, men nu vet vi vem den skyldige är.....Arne är far till Bosse. Så nu återstår att se om han blir registrerad på SKK. Om han blir det så kan det tänkas att det blir någon utställning framöver. Några men verkar han inte ha fått, som en vanlig valp drar han toapappersrullar genom hela huset och avslutar med att tugga molekyler av det på tv rums mattan, bland alla sko och stövel par som han släpat dit innan.

Tack och lov att Hedemora tuppens snedsprån med Silkes hönan inte behöver göras DNA prov på, men resultatet blev rätt så rara höns Hjärta

Fast det blev som det blev med Bosse så får man vara glad över att det hände här, där han har så många kompisar. Häromdagen tog jag med mig honom upp på kontoret när jag jobbade, vilket gnäll och elende det blev att vara utan sina polare.....Det är inte helt enkelt att förklara för jobb kunder vad det är för ett konstig ljud i bakgrunden Viskar

I morse 20130423 när jag precis var klar i lagården, började LillUlla att rafsa i hö, och 5 minuter efteråt kom lilla Dagmar till världen ett vitt fint lamm, och straxt efteråt hennes vita bror. LillUlla är själv född på hösten hos min bror och var inte med i matchen, jag tiggde till mig henne och det är jag glad för idag. Då var hon liten och ynklig och ingen trodde något om henne, men bättre mamma får man leta efter, lammning inom en halvtimme och nu står hon ute i lagården och "pratar " med sina bebisar som äter som hästar och är pigga som bara attan LerVad roligt att jag fick ett vitt tacklamm. Så här kommer bli kvar 4 svarta och ett vitt tacklamm. Bagglammen är tre vita och ett svart.  LillUllas tacklamm har fått namnet Dagmar efter svärmor som är så duktig på att rensa ull till garn. 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.07 | 19:25

Hej
Vi söker efter silkeshöns/kycklingar/Ägg
Och undrar om ni har?
Tacksam för svar
Mvh Veronica
0702184853

...
10.06 | 16:50

Hej!
Jag är på jakt efter avelsägg från dvärgsilkeshöns och vill gärna köpa 7 st.

...
05.06 | 14:46

Hej har ni någon till salu?

...
14.05 | 21:44

Hej
Undrar om du har några befruktade silkeshönsägg att sälja? Färg spelar egentligen ingen roll men det vore roligt om de blev olika:).
Skulle vilja köpa 8.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS